Bij zomerse temperaturen is het vaak moeilijk om in slaap te vallen. Dit komt doordat je lichaam niet genoeg afkoelt. En laat dat afkoelen nu nét een vereiste zijn bij het in slaap vallen... De beste oplossing voor deze warme dagen is een airco. Geen zin om zoveel geld uit te geven? Lees zeker even onze tips om toch wat af te koelen en heerlijk te slapen. Zelfs bij heet weer.

1. Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Op een normale dag is het verstandig dat je ongeveer twee liter water drinkt voor het op peil houden van je hydratatie. Zodra de buitentemperaturen stijgen, stijgt ook je lichaamstemperatuur. Aangezien je lichaam niet oververhit wil raken, ga je zweten. Om dit vochttekort weer aan te vullen, is het belangrijk extra water te drinken gedurende de dag. Wanneer je goed gehydrateerd bent, val je ook sneller in slaap.

2. Houd de warmte buiten  

Veel mensen zetten overdag ramen en deuren tegen elkaar open om het lekker te laten waaien in huis. Die wind voelt dan misschien wel lekker fris, maar bedenk wel dat zo ook de warme temperatuur je huis binnendringt! Het is verstandiger de warme lucht buiten te sluiten door ramen en deuren op een warme dag dicht te houden. Doe als het kan ook je gordijnen dicht. Zo blijft het lekker koel in huis. Wil je toch wat frisse lucht binnen laten? Doe dan ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat je ramen open. Dan zijn in ieder geval de warmste periodes van de dag voorbij.

3. Maak een airco van je ventilator 

Een airco zet warme lucht om in koude lucht en koude lucht is aangenamer om in te slapen. Een ventilator zorgt enkel voor verplaatsing van de lucht, dat zich uit in een frisse wind. Om van je ventilator een airco te maken, heb je bevroren flessen water nodig. Deze plaats je voor de ventilator. De warme lucht wordt door de ventilator tegen de bevroren flessen geblazen, waardoor deze flink afkoelt. Zo simpel, zo koel. Cool!

4. Neem een frisse douche voor het naar bed gaan

Neem vlak voordat je naar bed gaat een verfrissende douche. Let wel op dat het water niet té warm of ijskoud is. Hierdoor koel je namelijk niet af. Een lauwwarme douche is het best om je lichaam af te laten koelen. Het duurt dan weer even voor je het heet hebt en in die periode kun je makkelijker in slaap vallen. Geen zin om te douchen? Houd dan even je polsen onder de koude kraan. Door je polsen stroomt een hoop bloed en op deze manier zakt je temperatuur een beetje waardoor je in slaap kunt vallen.

5. Kies voor een koudschuim topper

In de zomer is het slim om op een koudschuim (top) matras te slapen. Deze zijn luchtiger en ideaal voor de warme zomernachten. Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur. Hierdoor ventileert het matras zeer goed. Daarnaast heeft het een uitstekende vochtregulatie. Dankzij de veerkrachtigheid ontstaat er geen kuilvorming. Wij bieden deze koudschuim topmatras aan in de standaard 4cm dikte. Toch liever meer comfort, kies dan voor de Prestige koudschuim topmatras van 8cm.